28-02-2014 1:00

DOEN en GEZIEN worden, Activate & Exposure!

De naam zegt alles en de ingrediënten tot succes zijn aanwezig.
Steeds meer evenementen worden door vrijwilligers georganiseerd, uit oogpunt van verenigingsbelang, uiting van de sport, soms uit commercieel belang, maar ook alleen maar uit pure passie. Feit is dat iedereen het leuk lijkt te vinden om iets te organiseren. En dat is het ook!

En wat leuk is moet leuk blijven, waarom allemaal het wiel uitvinden als we dat allemaal al een keer hebben gedaan. Activate & Exposure is een non-profit organisatie die zich in gaat zetten om zoveel mogelijk activiteit en roering te brengen in onze gemeente. Niet door daar zelf van alles te gaan organiseren, maar wel door mensen te ondersteunen bij de organisatie van evenementen, en dit gaat ver!

Te beginnen bij het bestuur, een vijftal mensen die al jaren te maken hebben met evenementen en die ook weten waar ze moeten zijn als het om organiseren gaat. Roor de Gans, Erwin Nijenhuis, Casper Heine, Fred Schotpoort en Johan van Zadelhoff tekenen voor de eerste bestuurssamenstelling van de stichting. Gezamenlijk hebben zij een breed netwerk waardoor een lijntje snel is gelegd.
Bij dit bestuur blijft het echter niet, iedereen die het algemeen belang van evenementen wil ondersteunen is welkom om deel te nemen, geen lange vergadercultuur, maar gewoon DOEN en GEZIEN worden, Activate & Exposure!

Wat kunnen zij nou bieden? Niet alles, maar wel veel. Per 1 Maart is de website www.stichtingactivate.nl gelanceerd gezamenlijk met een Facebookpagina en een twitteraccount. Veel weetjes over evenementen staan al op de website, en zullen komende tijd nog vervolmaakt worden. Daarnaast kan er altijd contact worden opgenomen voor een hulpvraag op maat.
Activate & Exposure is geen organisatie met een vrijwilligerspool, maar kan je wel helpen om aan de juiste mensen en middelen te komen. Een draaiboek is snel gemaakt, administratieve handelingen kunnen snel worden geregeld en alles wat als organisatieballast wordt ervaren verdwijnt als sneeuw voor de zon. De organisatoren houden tijd genoeg over om te besteden aan het evenement dat ze voor ogen hebben.

Activate & Exposure begint niet geheel uit het niets, in Oktober beleeft Eerbeek weer Halloween!
Dit evenement vergt erg veel van een vereniging alleen, zowel A.T.B. Club Last Gear als de serviceclubs zagen het niet zitten om deze organisatie in z’n geheel op zich te nemen, ook gezamenlijk was het geen optie meer. Reden genoeg om hiervoor een breder draagvlak te zoeken. De uitdaging die lag er dus, zo’n evenement laat je niet verloren gaan!

Initiatiefnemer van Halloween Eerbeek, Roor de Gans:
“Zelf had ik geen behoefte om mister Halloween te worden, uiteindelijk heb ik het destijds alleen maar bedacht als jubileum activiteit voor de fietsvereniging. Nu het zo’n succes is geworden, is het ook wel zonde om er niets meer mee te doen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar mensen die, net als ik, het alleen maar leuk vinden om iets voor elkaar te doen, niet alleen voor Halloween, maar het samen brengen en activeren van mensen. Met Activate & Exposure lijkt dat gelukt te zijn!”

We gaan het zien, en we gaan het beleven. Inmiddels zijn er al contacten gelegd via de stichting ter ondersteuning van de Rhedense Fiets 4-daagse,  de Brummense Pinkstermarkt en de gehele Oktobermaand van 2014. Het Oktoberfest en Halloween Eerbeek hebben de handen ineen geslagen om dit jaar samen de Oktobermaand te vullen met Activate & Exposure!

Bedrijven, straten en mensen die Halloween door hun straat of tuin willen hebben kunnen zich aanmelden via de website www.stichtingactivate.nl

<< February 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Evenementen

Activate & Exposure ondersteunt evenementen en activiteiten die de leefbaarheid bevorderen. Afhankelijk van de vraag wordt de bijdrage daarin bepaald...

Lees meer

Organisaties

Soms kom je letterlijk wat handjes tekort bij de organisatie van een evenement. Zoek contact met anderen en gelijkgestemden die je kunnen helpen.....

Lees meer

Diensten

Iedereen die iets wil organiseren heeft wel eens iets dat hij of zij net niet weet. Wij kunnen je verder helpen in de organisatie...

Lees meer